WANDIA BASKETS

 

Toen ik Winnie Lesaoi ontmoette viel mij haar enthousiasme en ongelooflijke glimlach direct op. Wat een fijne vrouw wiens exclusieve, handgemaakte manden ik maar al te graag een plaatsje wil geven in de winkel.

Vanaf 02 september te spotten bij KADO & ZO, maar online kan je ze alvast bestellen.


Winnie ontwerpt unieke manden, die in Kenia met de hand worden gemaakt door haar familie en kennissen. 
Met Wandiabaskets creëert Winnie werkgelegenheid voor vrouwen in Kenia en maakt ze de wereld een stukje mooier.

Wist je dat mandenvlechten een hele oude traditie is in Kenia? Met Wandiabaskets probeert Winnie deze traditie levende te houden.


Winnie ontwerpt, daarna gaat het team in Kenia aan de slag.
Als grondstof voor de manden gebruiken ze de vezels van de Agave plant, dit is het grotere broertje van de Aloë Vera plant. Na de ontginning, worden de vezels gekleurd met kleurstoffen uit de voedingsindustrie. Dit zijn dezelfde kleurstoffen als waarmee de lokale handelaars de taarten en andere voedingsmiddelen mee kleuren. Bij Wandiabaskets worden geen extra kunstmatige chemicaliën toegevoegd. De manden zijn dus veilig voor het milieu en jouw gezondheid."
Bij elke keuze die Winnie maakt, houd ze rekening met het milieu. Zo wordt er een steentje bijgedragen aan een duurzame toekomst.
 

Bij aankoop van een Wandia Basket mand of shopper maak je niet enkel jezelf maar ook een familie in Kenia gelukkig.

De manden van Wandiabaskets zijn functioneel en doen elk interieur opfleuren. Ze zijn geschikt voor elk interieur en zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Je kan zelf je eigen mand samenstellen door de kleur, het formaat en de handvaten te kiezen. Kortom, voor elk wat wils! Je kan de manden gebruiken als opbergdoos, planten pot of versiering.
De manden van Wandiabaskets zijn flexibeler in vergelijking met vele andere manden die je vandaag kan kopen. Hierdoor kan je ze makkelijk plooien en opbergen zonder dat ze veel ruimte innemen in je huis."
 

Wens je meer info of bestel ja graag al een basket of shopper aarzel dan niet om contact op te nemen via info@kado-en-zo.be of kijk op de webshop.